5 Mart 2010 Cuma

Bir garip yolcu

Ey oğul! Eğer dünya tasalarından sıyrılmaya gücün yetiyorsa hiçdurma, hemen sıyrıl. Aksi halde seri olarak kalbinle Allah’a koş. O’nun rahmetine yapış. Ta ki kalbinden dünya tasaları çıksın. O herşeye kadirdir. Herşeyi bilir ve herşey O’nun kudret elindedir. Onu kendisine imanla ve kendisinin marifeti ile doldurmasını iste.

Ayrıca sana sarsılmaz iman vermesini, senin kalbinde kendisine ünsiyet peyda etmesini ve senin bütün uzuvlarını kendisine itaatle meşgul hale getirmesini iste. Bütün bunların hepsini Allah’dan iste. Kendin gibi faninin önünde zelil durumlara düşme. Bütün isteklerin Allah’dan olsun, asla başkalarından olmasın. Bütün muamelen Allahla beraber olsun ve Allah için olsun, asla O’ndan başkası için olmasın.

Ey oğul! Hizmet edersen hizmet olursun. Haddi aşmazsan kurtulursun. Allah’a hizmet et. O’nun yolunda ol. O’nun yolunu bırakıp da sana ne zararı ne faydası dokunan şu devlet adamlarının hizmetçiliğini yapma. Onlar şimdiye kadar sana ne verdiler. Kısmetinde olmayan birşeyi sana verebilirler mi?


Abdülkadir GEYLANI k.s.

Hiç yorum yok: